Vila-sana celebra el 29è aniversari de la Confraria de la Mare de Déu de la Cabeza

La commemoració ha reunit al voltant de 1.000 persones i també ha estat retransmesa per Internet

Vila-Sana s’ha tornat a omplir enguany per celebrar el 29è aniversari de la Confraria de la Mare de Déu de la Cabeza. Després de les dificultats que ha provocat la pandèmia en les dues últimes edicions, l’assistència ha tornat a ser multitudinària amb al voltant de 1.000 persones congregades a la capella de la Casa Vella.

La litúrgia ha estat presidida pel Bisbe de Solsona, Francesc Conesa, acompanyat del rector de Vila-sana, mossèn Climent Capdevila. Com en les passades celebracions prèvies a la pandèmia, hi ha participat el cor rociero Romero i Jara de la casa d’Andalusia, dirigit per Francisco Muñoz.

L’acte ha comptat l’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, i amb nous confrares com el propi bisbe; el subdelegat del Govern central; José Crespín; el diputat de la Diputació de Lleida; Ferran Accensi; el president del Consell del Pla d’Urgell, Rafel Panadés; o, entre d’altres, la presidenta d’Afanoc, Maite Montañes. La celebració ha estat conduïda per la popular periodista, Mari Pau Huguet.

També hi ha hagut les actuacions del Ball de Gitanes de Cervera i de la Coral de Dones de Vila-sana dirigides per Pilar Pelegrí que han cantat els Goigs de la Mare de Déu de la Cabeza. Una de les novetats d’engunay ha estat que l’adoració a la Verge no es s’ha fet a través de petons, sinó que tots els assistents han alçat i mogut un mocador blanc en senyal d’adoració.

Tal i com es va fer l’any passat en una celebració va estar molt marcada per les restriccions per la pandèmia, la litúrgia s’ha emès a través de YouTube. D’aquesta manera, es vol arribar a les persones que no poden assistir presencialment a la missa.

La història de la Mare de Déu de la Cabeza

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana procedent d’Andujar (Jaen) fa més de 300 anys i, des d’aleshores, està a la capelleta de la Casa Vella a on ha estat venerada per la població. L’any 1993 es va fundar la confraria amb l’objectiu de venerar-la dos cops l’any. Una, l’últim diumenge d’abril coincidint amb la festa de la romeria que es fa a Andujar, i l’altra per la Festa Major del setembre de Sant Miquel, ja que la Mare de Déu de la Cabeza és copatrona de la Vila-Sana.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.