L’escriptora lleidatana Marta Alòs va reivindicar aquest passat dimarts 8 de març a Mollerussa la necessitat de treballar colze a colze dones i homes per tirar endavant una societat més igualitària. Ho va fer durant la glosa que ha fet al Teatre L’Amistat en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Dones, organitzada per l’Ajuntament de Mollerussa conjuntament amb l’Albada i en la qual es van homenatjar divuit sòcies de l’entitat nascudes el 1940 i el 1941.
Marta Alòs es va referir també a la necessitat de revisar el llenguatge que s’utilitza per reivindicar el feminisme per no caure en incorreccions. “La paraula tots ens representa a homes i a dones”, ha assegurat per explicar que cal trencar tòpics perquè “si no tenim la col·laboració dels homes”, la lluita per la igualtat no es podrà tirar endavant, va concloure.
Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui va tancar els parlaments, es va referir al context bel·licista actual i ha assegurat que “en moments de crisi no es parla d’homes i de dones, es parla de persones”. També va insistir en la importància de l’educació per construir una societat que ha de canviar. En aquest sentit, va convidar al públic a la presentació divendres al Centre Cultural del conte Qui fa què, que l’Ajuntament ha editat com un recurs didàctic per treballar a les escoles i en família amb l’objectiu d’ajudar a trencar amb els estereotips de gènere en l`àmbit laboral.
A banda de l’alcalde i la conferenciant van dir també unes paraules la presidenta de l’Albada, Tere Grañó; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadès, i la regidora d’Igualtat, Rosalia Carnicé, que va ser l’encarregada de llegir la declaració institucional de la Generalitat. L’acte va finalitzar amb el concert de Silky Quartet.
L’Oficina Jove exposa un mosaic amb prop de 400 fotos reivindicatives
La celebració del Dia Internacional de les Dones va gaudir també d’un altre focus amb l’exposició a l’Oficina Jove del mosaic amb el qual Mollerussa se suma a la campanya We can do it, una iniciativa impulsada pel Consell de Participació Adolescent i que ha aconseguit reunir gairebé 400 fotografies de persones amb el puny alçat.
Informa: Nil Xifré Troya