L’Ajuntament de Mollerussa adquirirà la propera tardor dos noves càmeres de vigilància per controlar els veïns a l’hora de tirar la brossa als contenidors. D’aquesta manera, el municipi disposarà de quatre càmeres per fer aquest control, de les quals una és fixa i les altres tres mòbils. Es tracta d’un sistema que el consistori va posar en marxa al 2020 després de detectar zones amb molta “pressió” de residus i observar un cert descontrol en la gestió del reciclatge. L’alcalde Marc Solsona destaca que “malauradament” aquestes “mesures reactives” són les úniques que funcionen avui en dia per lluitar contra comportaments incívics. Enguany s’han posat 14 denúncies gràcies a les càmeres.
L’objectiu del consistori a l’hora d’ampliar la dotació de càmeres de videovigilància a les illes de contenidors del municipi és millorar l’eficiència de la recollida i observar si els veïns fan bé o no el reciclatge. Així mateix també es vol controlar en quins punts de la ciutat es desborden els punts de recollida i determinar si això es produeix perquè la gestió de la brossa per part dels veïns és fa bé o perquè no hi ha prou contenidors pel volum de gent que en fan us.
Marc Solsona ha destacat que la de controlar els veïns amb càmeres a l’hora de tirar la brossa és una “bona iniciativa” per fer “pedagogia reactiva” davant comportaments que fan que els costos de la recollida incrementin. Les dos primeres càmeres es van posar en marxa l’octubre de 2020, després del confinament per la pandèmia i en un moment on s’havia detectat que hi havia molta pressió de brossa en diferents zones. D’aquestes dues n’hi ha una de fixa situada a l’illa de contenidors del davant del recinte de les piscines i la càmera mòbil va començar en un punt del carrer Arbeca i ara es troba situada al carrer Enric Granados.
Malgrat la situació ha millorat als llocs on hi ha càmeres, el problema no s’ha acabat de solucionar, segons l’alcalde, ja que la mala gestió dels residus s’ha desplaçat a altres zones i per això ara es vol ampliar el nombre de zones videovigilades. Des de l’octubre de 2020, quan va entrar en marxa el dispositiu, s’han posat un total de 42 denuncies.
Informa: ACN