L’Institut Mollerussa comptarà amb un nou equipament docent vinculat a l’aprenentatge del funcionament d’un centre boví i una planta de tractament metanogènic per autoabastiment d’energia. Es tracta d’un projecte vinculat a la formació professional que imparteix el centre i que es farà en col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL). L’alcalde Marc Solsona ha indicat que es tracta d’un projecte “estratègic” per a la ciutat, ja que promou un “pool de recerca i innovació” al voltant del boví de referència. L’Ajuntament haurà de modificar el POUM per possibilitar l’ampliació de les instal·lacions del centre.
La modificació del POUM prevista preveu incrementar la superfície que s’assigna als equipaments escolars, entre els quals hi ha l’Institut Mollerussa, dels 86.021 metres quadrats als 99.705, eliminant una franja corresponent a espais lliures.
Aquesta modificació del POUM es debatrà en el marc d’un Ple ordinari que tindrà lloc dijous. També s’abordarà l’aprovació d’una modificació de crèdit per un import de 30.700 euros, que inclou una partida de 25.000 euros de despeses derivades del manteniment d’immobles del Grup Sant Isidori com portes de seguretat o sistemes d’apuntalament, entre altres.
Els 5.700 euros restants equivalen a l’import destinat a un conveni de col·laboració que s’ha de signar amb la Fundació de la Unió de Federacions d’Esport de Catalunya i que té per objectiu instal·lar enguany 2 càmeres per enregistrar competicions i entrenaments en el complex esportiu de Mollerussa, en un projecte d’implementació de la digitalització de l’esport català i que beneficia als clubs esportius. En total, es preveu instal·lar 4 càmeres en dos anys.
Línia d’ajuts per promoure la recuperació econòmica
D’altra banda, l’Ajuntament portarà a l’aprovació del Ple les bases reguladores per a la concessió de subvencions per un import total de 100.000 euros i que tenen per objectiu, d’una banda, subvencionar la pèrdua d’ingressos que van patir les empreses locals al 2020 derivades de la pandèmia (40.000 euros) i, per una altra, fomentar l’ocupació local, l’inici de noves activitats econòmiques i la millora i modernització de les actuals (60.000 euros). Es tracta d’un dels compromisos adquirits dins les línies metres del programa (RE)Activem, que es va impulsar ara fa un any amb el suport de tots els grups municipals al consistori.
Codi de conducta d’alts càrrecs i la delegació del cobrament de multes a la Diputació
En un altre ordre de les coses, el Ple aprovarà el Codi de conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament que té per objectiu establir els principis ètics i de bon govern a que s’han de sotmetre així com les normes de conducta per les quals s’han de regir i que inclouen, a més dels compromisos generals, els compromisos en relació als conflictes d’interessos i grups d’interès i els compromisos en relació a la ciutadania.
Un altre dels punts de l’ordre del dia serà el conveni regulador per delegar a la Diputació de Lleida, a través de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL) les competències municipals relatives a la gestió i recaptació de les sancions de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària.
Informa: Redacció