- El negoci familiar, regentat per Josep Maria Pons, promotor del No Surrender Festival, compleix tres dècades amb un premi a la qualitat gràcies a les bones opinions dels seus clients, que li atorguen 4,5 estrelles sobre 5
- Un pastís de formatge dedicat a Bruce Springsteen rubrica el menú gastronòmic que ha elaborat el seu xef per al proper dissabte
El Restaurant L’Estoneta de Vilanova de Bellpuig acaba de ser guardonat amb el Certificat d’Excel·lència Trip Advisor 2019. Aquest premi només es concedeix als establiments d’hostaleria que han estat rebent opinions excepcionals de manera sistemàtica a través del portal nord-americà de gran difusió Trip Advisor al llarg de 12 mesos. Per aconseguir-ho, els establiments han de mantenir-se amb una puntuació general de 4,5 estrelles sobre 5, així com gaudir d’un nombre mínim d’opinions i d’un perfil a Trip Advisor amb una antiguitat d’almenys 12 mesos. Els guanyadors d’un Certificat d’Excel·lència són allotjaments, establiments de restauració i atraccions de tot el món que ofereixen als seus clients de manera continuada una experiència de qualitat superior.
Per celebrar la bona notícia, que coincideix amb 30 anys d’aquest establiment de la petita localitat del Pla d’Urgell, L’Estoneta ha elaborat un menú gastronòmic per als que vulguin compartir la seva alegria. El menú d’aniversari inclou propostes tant variades com caragols, melós de rap, pop cruixent, llamàntol, magret d’ànec, una nova versió de la pizza tradicional de L’Estoneta i unes postres molt especials: ‘El pastís de formatge que li agrada a l’Springsteeen’. El menú gastronòmic vol ser un recorregut a través del gust per les tres dècades d’aquest negoci familiar i com no podia ser d’altra manera, dedica un recordatori molt especial pel No Surrender Festival, del qual Josep Maria Pons, que regenta el restaurant, n’és el promotor.
“Ja que el No Surrender Festival s’ha cuinat a L’Estoneta, el que ha fet el nostre xef Santi Aubach no és unes postres de músic, sinó unes postres del ‘Boss’. Ens hem llançat a fer una reinterpretació del pastís de formatge del que Bruce Springsteen es declara fan incondicional” explica Pons, que deixarà una cadira lliure al sopar de dissabte, per si el cantant de Nova Jersey es brinda a acceptar la seva invitació.
‘L’Estoneta Sala Boss’ un restaurant temàtic dedicat a Bruce Springsteen
Fou l’any 1989, després de cursar els estudis a l’Escóla d’Ostalaria Les-Val d’Aran que el Josep Maria agafaria les regnes del negoci, juntament amb la seva mare Encarna Calafell i el seu pare, Casimiro Pons amb la inauguració de L’Estoneta a Vilanova. Tota la família tenia en comú una afició a banda de l’hostaleria: la música de Bruce Springsteen. Això va ser el motiu que va portar Pons a rebatejar el restaurant com L’Estoneta Sala Boss i convertir-lo en un restaurant temàtic dedicat a Bruce Springsteen. “Durant tots els anys en el negoci de l’hostaleria només he fet festa en dissabte per anar a un concert de Bruce Springsteen l’11 de juliol de 2008” afirma Pons.
Un negoci familiar hereu del bar restaurant ‘Mes Gold’
L’Estoneta es va fundar a Vilanova de Bellpuig l’any 1989 amb Casimiro Pons i la seva esposa, Encarna Calafell, que havien regentat juntament amb dos socis més el bar restaurant ‘Mes Gold’ ubicat a peu de la N-II des de l’any 1981. Era l’època daurada de la discoteca Big Ben, que aplegava milers de persones cada cap de setmana a la capital del Pla d’Urgell i donava vida a tota l’hostaleria de la zona, considerada la Meca de l’oci en aquells moments. “Era una època en què al Mes Gold es podien arribar a fer 1.000 entrepans en diumenge” explica Pons.
Els seus dos fills, Josep Maria i Lluís hi van créixer i de jovenets compaginaven els seus estudis amb estones ajudant als pares darrere la barra, on s’hi treballava 24 hores els caps de setmana. Dels dos germans fou el Josep Maria el que va optar per l’hostaleria, que considera “la millor feina del món” i fou el 1989 quan la família decideix obrir un bar restaurant amb pub a la localitat veïna de Vilanova de Bellpuig. En un inici L’Estoneta compaginava el bar amb el pub per als joves però amb l’auge de la construcció l’any 1995 es va especialitzar en menús, ja que no hi havia restaurants a la localitat i els treballadors buscaven un establiment on dinar.
Així va seguir fins la crisi del maó, cap als anys 2008-2009 en què la realitat va motivar un gir al negoci, que s’enfocaria a les tapes el cap de setmana. Aquesta fou la tendència fins ara fa 5 anys en què es jubilaria l’Encarna, un any després de la mort del seu marit. Aquell moment significaria un nou punt d’inflexió que portaria a la incorporació de l’actual xef, Santi Aubach.
Informa: Redacció