El Palau d’Anglesola col·loca gàbies per reduir la població de coloms

colomsL’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha decidit emprendre mesures per reduir la
població de coloms del municipi, que darrerament ha augmentat de forma notable.

L’actuació escollida consistirà en la col·locació de quatre gàbies per a la captura de coloms en llocs estratègics del municipi. Les gàbies tindran permanentment menjar i beure i els coloms hi podran entrar però no en podran sortir. De forma freqüent, les gàbies es buidaran de coloms i es reposarà el menjar i l’aigua. Els coloms es retiraran vius de les gàbies i es destinaran a l’alimentació d’aus rapinyaires, com ara falcons o àligues, que es troben al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent.

Per a dur a terme aquesta actuació, l’Ajuntament ha establert un acord amb el tècnic de fauna i control de plagues Lluís Culleré. El cost de l’actuació és de 360 euros mensuals, i es calcula que en el termini d’un any aproximadament, la població de coloms s’haurà reduït dràsticament fins al nivell d’un centenar d’exemplars, que és la població que de forma natural hi hauria d’haver en un municipi com El Palau.

Carles Esquerda, regidor de Medi Ambient, explica que el Palau té una població estable de coloms molt per damunt del que seria un nivell acceptable de forma natural. “Es calcula que al Palau hi ha entre 300 i 400 parelles de coloms, la qual cosa, incloent les cries i juvenils, dóna una població aproximadament d’uns 1000 coloms, quantitat que, si no es fes res, segurament continuaria augmentant fins assolir una xifra dues o tres vegades superior, entre 2 i 3 mil aus, tal com ja ha passat en alguns municipis de la comarca. Abans que això succeeixi, l’Ajuntament posarà en marxa un programa de reducció de la població de coloms mitjançant captures en gàbies”, apunta el regidor.

L’Ajuntament justifica la mesura davant les molèsties creixents ocasionades pels
excrements dels coloms, que obstrueixen les baixants de les teulades i embruten els edificis, voreres i jardins. “També cal tenir en compte que els coloms, especialment mitjançant els seus excrements, poden ser portadors de malalties a les persones, com són afeccions respiratòries, gastroenteritis i salmonel·losi” avisa Esquerda.

La primera de les gàbies es col·locarà aquesta setmana al terrat de l’Ajuntament, des d’on es controlaran els coloms de l’església i de la zona de la Plaça Major. Seguidament, es col·locaran tres gàbies més, repartides pel casc urbà, preferiblement a les zones on hi ha més aus a fi que el control sigui més efectiu.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.