Els projectes Parapeu, Cocs El Carreró, Descobreix Pla d’Urgell i Agrupem són els premiats amb una aportació de 1.000 € en el marc del segon Programa d’Emprenedoria Rural a Ponent – promogut en el marc d’un nou conveni signat entre l’Associació Leader de Ponent i CaixaBank, a través del programa Terra d’Oportunitats.
Igual que en l’anterior convocatòria, els seleccionats també tenen l’oportunitat de formar part de la Incubadora Rural, una plataforma que els permet fer xarxa amb projectes rurals d’arreu l’estat espanyol i a través la qual se’ls ofereix formació i acompanyament personalitzat durant un període de 6 mesos. En aquesta edició, aquesta formació està centrada amb la comunicació, i els qui la finalitzin amb bona puntuació, tindran la possibilitat d’optar a cinc premis de 5.000 € entre els 124 projectes de tot l’estat espanyol.
El “Programa d’Emprenedoria Rural a Ponent” es desenvolupa per segona vegada en l’àmbit d’actuació de l’Associació Leader de Ponent, la qual ja va premiar a 4 projectes de les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, Les Garrigues i el Segrià sud, en l’anterior convocatòria.
El programa esdevé una realitat ja que existeix un conveni entre les dues entitats per tal de fomentar l’emprenedoria rural, en el marc del projecte ‘Terra d’Oportunitats’ d’Acció Social de CaixaBank, el qual reforça el compromís d’aquesta entitat amb els entorns rurals a través de la col·laboració amb els Grups d’Acció Local.
Aquest programa ha permès seleccionar 4 projectes del territori els quals podien escollir – d’acord amb les seves necessitats – el servei amb el qual invertir l’aportació econòmica d’entre els àmbits següents: espai web i presència a Internet, gestió de les xarxes socials, comunicació i màrqueting, creació de marca corporativa o assessorament econòmic.
L’acte d’entrega de diplomes s’ha fet aquest dimarts 23 de gener a les 17.00 hores a la Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica de Bell-lloc d’Urgell, en el marc d’una jornada tècnica oberta per tal d’oferir eines per al control de costos de producció de les empreses. Aquesta, que ha anat a càrrec de Judith Saus, economista, consultora de projectes emprenedors i especialista en el món rural i agroecològic, dona resposta a una de les demandes recollides d’un procés participatiu del sector agroalimentari realitzat el passat mes d’octubre.