L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple extraordinari previst per aquest dimecres la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb l’objectiu d’agilitzar la reforma del centre urbà prevista dels del Pla d’Inversió. Aquesta reforma, que s’ha previst dur a terme abans del 30 de juny del 2018 amb un pressupost de 3 milions d’euros, dels quals la meitat estan subvencionats per la Generalitat a través del Pla de Barris, inclou, a més de les places Major, de l’Ajuntament, del Pla d’Urgell i de Manuel Bertrand i adjacents; l’avinguda Catalunya, el carrer Onze de Setembre, de Santa Cristina, de la Ciutat de Lleida, de l’Estrella, de Ponent i de l’Acadèmia.
La modificació està motivada precisament pel procés iniciat per l’Ajuntament per dur a terme aquesta reforma i que han de permetre assolir els mateixos objectius definits en el Pla especial que per aquesta zona que contempla el POUM sense la necessitat de desenvolupar-lo, la qual cosa afegiria més processos administratius i tècnics que retardarien la reforma, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.
Desplegament del resultat de la consulta a partir d’aquesta setmana
D’altra banda, un cop conegut el resultat de la consulta popular que ha donat com a guanyadora, amb un 58% dels vots, la proposta presentada sota el lema Mollerussa + que mai de les arquitectes locals Esther Gatnau i Cristina Clotet, l’Ajuntament començarà a treballar aquesta setmana, a través de l’oficina tècnica creada per aquesta finalitat i a la que s’ha d’incorporar l’equip guanyador, en la definició de l’avantprojecte que ha de servir de marc per a la l’elaboració del projecte executiu de cada una de les zones on s’ha d’actuar, segons ha explicat l’alcalde.
Cal recordar que la consulta popular, va aconseguir la participació d’un 10% dels votants convocats, 8.585 ciutadans empadronats majors de 16 anys i els titulars de 155 activitats comercials de la zona d’actuació, un percentatge valorat positivament pel consistori ja que en aquest tipus de consulta, segons l’empresa encarregada de la plataforma de vot, no s’acostuma mai a arribar a percentatges de dos dígits.
Així, la proposta guanyadora va aconseguir el 58.44% dels vots (495 vots), mentre que el segon lloc va ser per Tapiz, del valencià Antonio López, amb un 28.69% (243 vots), i el tercer lloc, per Connecta’t, del gabinet barceloní encapçalat per Estanislau Roca i composat amb Joan Florit, Aitor Estévez i Yolanda Olmo, amb gairebé el 13% dels vots (109 vots). A més, 29 persones van votar en blanc. Del total de vots emesos, gairebé un 55% van ser de dones i la resta d’homes. Quan a les franges d’edat, la de 36 a 55 anys va ser la més participativa amb un 43% dels vots, seguida per la de 56 en endavant amb un 36%. El jovent d’entre 16 i 18 anys suposa un 2% dels vots, els de 19 a 25 anys, un 4%, i els de 26 a 35 anys un 14,5%, segons dades que ha donat a conèixer Solsona.