Sidamon vol catalogar les ceràmiques i ossos del Tossal de les Tenalles i recuperar les excavacions al jaciment

La cisterna ibèrica del Tossal de les Tenalles de Sidamon, que es la primera que es va excavar a Catalunya fa 35 anys, podria ser ara una de les claus per a què les administracions i el món arqueològic decidissin destinar recursos econòmics a la recuperació de l’antic poblat, tenint en compte aquest tipus d’elements són rics en restes que aporten informació sobre la seva forma de vida.

Precisament fa un segle, es va apostar per excavar el jaciment per la gran quantitat de ceràmiques i ossos de fauna que hi havien, de les quals el Museu Arqueològic de Catalunya n’exposa diverses peces, més que d’altres poblats de la mateixa època. La intenció és buscar finançament per a què s’hi torni a treballar.

De moment, però, l’Ajuntament de Sidamon ha cedit un espai des d’on fer una revisió de tots els materials catalogats al seu dia en el marc de les excavacions. Ara per ara, bona part dels que es van trobar l’any 82, quan es va fer la darrera campanya, estan en aquest magatzem de la localitat.

Amb l’objectiu que es prengui consciència del valor que té aquest patrimoni, el Grup de Recerques de les Terres de Ponent ha organitzat aquest cap de setmana a Sidamon unes jornades de treball sobre el Tossal de les Tenalles i una vintena més de jaciments de l’anomenada Plana Ilergeta, tant de terres lleidatanes com aragoneses.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.