Una estudiant de Linyola reivindica el paper de les modistes dels anys 50 dins la societat franquista

La Paquita ensenya a la seva néta, la Maria, l’ofici de modista. Ella va tenir un dels 8 tallers de confecció que hi havia als anys 50 a Linyola. Cosir va ser per a moltes dones de l’època una font d’aprenentatge i també una manera d’aspirar a ser més que la mestressa de casa.

Una part de les treballadores del taller de la Paquita revisen avui les revistes d’aquells anys. Tot i la dictadura, van poder reproduir vestits de l’alta societat francesa, ja que rebien les revistes de moda de París, que era la seva inspiració.

Una forma de vida que per a la Maria ha quedat silenciada dins la història del franquisme que s’explica als llibres de text. A més de la vessant social, l’ofici va servir per dinamitzar l’economia dels pobles.

Més de 50 anys després, el paper de la dona a la societat ha canviat molt. Ara, la Maria aprofita els seus estudis universitaris per fer recerca sobre la importància que tenia la confecció, no només des del punt de vista tècnic, sinó com a primer símbol de lluita de la dona cap a la igualtat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.