Un treball sobre sostenibilitat en una llar tradicional del Pla d’Urgell guanya el Premi Treball de Recerca de Mascançà

Blai Balagué, de l’Institut La Serra de Mollerussa, podrà publicar una ressenya de la seva recerca a la pròxima revista Mascançà

El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà va entregar el passat dissabte 21 de setembre el sisè Premi Treball de Recerca de Batxillerat, corresponent al curs 2023-24. El guardonat en aquesta convocatòria ha estat Blai Balagué Brufau, alumne de l’Institut La Serra de Mollerussa, pel treball Revitalitzant espais al Pla d’Urgell: com fer que la meva llar tradicional sigui autosuficient i sostenible. La recerca, que ha estat tutoritzada per Míriam Vila, explora com aplicar la sostenibilitat en habitatges tradicionals de la comarca.

Els premiat ha rebut un diploma de menció, un lot de revistes i publicacions de l’entitat i la subscripció gratuïta d’un any com a soci, a més de proposar la publicació d’una ressenya del treball al setzè volum de la revista Mascançà, prevista pel 2025. Cal recordar que la revista d’enguany inclourà la ressenya del guanyador del cinquè Premi Treball de Recerca de Batxillerat, una investigació sobre les expropiacions derivades del canal d’Urgell a Mollerussa.

L’entrega del guardó va anar a càrrec del president de Mascançà, Jaume Suau; el vicepresident Ton Solé, i l’arxiver municipal, Josep Maria Cabau. La tutora i el centre educatiu, representat pel seu director, Ignasi Serret, van rebre un diploma de menció del premi.

El Premi Treball de Recerca de Batxillerat de Mascançà va néixer el 2019 per tal de donar a conèixer estudis primerencs relacionats amb la comarca i fomentar la recerca local entre els joves. Es tracta d’una convocatòria oberta a tots els alumnes de batxillerat que hagin investigant qualsevol temàtica vinculada al Pla d’Urgell.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.