Vila-sana acollirà la 11a Trobada Gegantera del Pla d’Urgell

Es presentarà una nova imatge imatge gràfica de l’exposició “Un Pla d’Urgell Gegant”

L’11a Trobada Gegantera del Pla d’Urgell se celebrarà el pròxim dissabte 5 d’octubre a Vila-sana, consolidant-se com un dels esdeveniments més destacats de la comarca per a la promoció de la cultura popular gegantera. Organitzat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell, aquest esdeveniment s’ha convertit en una cita anual indispensable per a les colles geganteres del territori, amb l’objectiu de fomentar la convivència i impulsar la creació de nous col·lectius geganters.

Des de la primera trobada, el món geganter del Pla d’Urgell ha experimentat un creixement important, amb la fundació de set nous grups i la construcció d’onze noves figures, enriquint el patrimoni cultural de la comarca. Enguany, gairebé cinquanta gegants es reuniran a les 16.30 hores a la Casavella de Vila-sana per donar el tret de sortida a la tradicional cercavila pels carrers del municipi, que culminarà amb els balls de lluïment. Com a part de l’esdeveniment, també es coronaran els gegants “Hereu i Pubilla del Pla d’Urgell 2024” i es lliurarà un reconeixement especial a aquelles colles que destaquen pel seu compromís amb la cultura gegantera.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Carles Palau i Boté, ha destacat la importància d’aquest esdeveniment: “La Trobada Gegantera no només ens permet mantenir viva la nostra tradició, sinó que també serveix per crear comunitat i fomentar el vincle intergeneracional entre petits i grans. És un orgull veure com la cultura gegantera creix i es consolida any rere any”.

A més de la trobada, els dies 3 i 4 d’octubre, Vila-sana acollirà l’exposició “Un Pla d’Urgell Gegant”, situada a la Casavella. Aquesta mostra oferirà una oportunitat única per contemplar les figures de totes les colles geganteres de la comarca, destacant les seves tipologies, materials i particularitats. L’exposició comptarà amb una nova imatge gràfica dissenyada i finançada pel Consell Comarcal, i estarà acompanyada de tallers i visites guiades destinades als infants de la Llar d’Infants l’Estanyet i l’Escola Mossèn Ton Calvé, amb l’objectiu de connectar les noves generacions amb la tradició gegantera.

La Trobada Gegantera del Pla d’Urgell, que es celebra de forma itinerant, ha passat per diversos municipis de la comarca, incloent Golmés (2012), El Palau d’Anglesola (2013), Castellnou de Seana (2014), Bell-lloc d’Urgell (2015), Ivars d’Urgell (2016), Linyola (2017), Sidamon (2018), Fondarella (2019), Barbens (2022) i el Poal (2023).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.