Fira de Mollerussa repassa el seu any firal i porta la seva vivència al Congrés de Fires de Catalunya

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, durant la seva intervenció en el 27è Congrés de la FEFIC

El seu director Xavier Roure destaca el paper de les fires com a plataformes de promoció econòmica

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha fet avui un repàs de l’any 2020, el qual ha qualificat de “difícil i complicat” amb la cancel·lació de la Fira de Sant Josep una setmana abans de la seva celebració així com d’altres certàmens com l’Autotrac i l’EquiMollerussa, mentre que els dos que es van poder portar a terme: l’Expoclàssic, el qual es va ajornar i va poder ser reprogramat al setembre, i el Concurs de Pintura van assolir un gran èxit. Roure ha fet aquestes declaracions en l’última jornada del 27è Congrés de Fires de Catalunya que des de dimecres dia 23 s’ha celebrat, donada la situació actual, en format en línia i que en aquesta edició portava per títol El món de les fires davant el repte de la Covid-19.

El director de l’ens firal de la capital del Pla d’Urgell ha participat aquest dimecres al matí en la taula rodona Fires desconfinades: reptes, oportunitats i resultats assolits, la qual ha comptat també amb representants de La Setmana del Llibre en Català, de BizBarcelona, del Saló de l’Ocupació, de la Fira d’Igualada i de Fires Vic.

En la seva intervenció, Roure ha remarcat el paper de les fires com a plataformes de promoció econòmica i ha recordat com a exemple la dada econòmica registrada l’any 2019 pel que fa a la venda d’automòbils nous i d’ocasió en les tres fires anuals que es fan a Mollerussa – Fira de Sant Josep, Autotrac i Autotardor – amb 555 automòbils venuts, “mentre que l’any 2020 portem 0”.

Pel que fa als propers certàmens, el director ha manifestat que, sempre amb el previ acord amb els expositors, s’està estudiant per poder celebrar l’Autotardor i “esgotar els últims cartutxos, sempre que les autoritats ho permetin”.

Roure ha al·ludit també a la Fira de Sant Josep i a les reunions sectorials mantingudes amb les firmes expositores, trobades que han servit per copsar la demanda d’aquests per fer la fira de forma presencial. Així, i malgrat que entitats firals anuncien ja la cancel·lació d’alguns certàmens previstos a la primavera, el director de Fira de Mollerussa ha asseverat que el repte és mantenir les convocatòries de forma “segura, atractiva per als visitants i rendible per als expositors”.

Per últim, el director ha fet referència a la digitalització dels certàmens com a apartat a sumar i a aprofitar per potenciar la presencialitat de les fires.

En acabar la taula rodona ha tingut lloc la cloenda d’aquest 27è Congrés de Fires de Catalunya a càrrec del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i la presidenta de la FEFIC, Coralí Cunyat.

La Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) va néixer el 1995 en el marc del II Congrés de Fires de Catalunya, fòrum on s’aborda l’actualitat del sector alhora que esdevé trobada i marc en comú i formatiu on compartir experiències i coneixements. Fira de Mollerussa és membre fundador de l’entitat i va ser seu del 24è Congrés l’any 2014.

Destacar també que Xavier Roure és l’actual secretari de la Junta de la FEFIC, òrgan que va ser renovat el passat mes de juliol.

Reinventar els grans esdeveniments, els canvis en els models de negoci de les fires, les mesures especials vinculades a la reobertura de les fires, el màrqueting firal o les fires virtuals han estat alguns dels temes tractats en les conferències que s’han realitzat al llarg dels tres dies de durada del congrés.


Informa: Redacció

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.