El Teatre L’Amistat acull la presentació del llibre ‘Tardes de bar’ de l’autora local Helena Rufat

HELENA RUFAT 1

L’escenari del Teatre L’Amistat va acollir ahir al vespre la presentació del llibre Tardes de bar, de l’autora local Helena Rufat. L’obra, segona novel·la de l’escriptora i professora, va ser la finalista del 30è Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa del 2018 i ha estat editada per Pagès Editors. L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual va indicar que “cal fer valdre els autors locals i de la comarca” i va afegir que des del consistori es va considerar l’oportunitat d’ajudar a la publicació del llibre finalista perquè al llarg de la trajectòria del premi mai havia estat premiada cap persona resident a Mollerussa.

Per la seva banda, Helena Rufat va explicar al nombrós públic assistent les motivacions i els sentiments que se li van despertar en l’elaboració de la novel·la, la qual segueix una estructura teatral que simbolitza el tòpic que “la vida és un teatre on tots actuem”.  També va destacar el treball exhaustiu fet en documentació prèvia per recrear la psicologia dels personatges i l’èmfasi en la idea de l’espera ja que la protagonista “sempre espera i mai queda satisfeta”.

L’escriptor i professor Ramon Rubinat, que havia estat també membre del jurat del premi, va fer una introducció sobre el poder de la literatura com “arma necessària per a reflexionar sobre la condició humana” i va destacar les qualitats de Tardes de bar. En aquest sentit, va indicar que “les trames estan molt ben dosificades perquè t’enganxin” i va destacar la maduresa i expertesa de l’autora “perquè és capaç de desplegar les idees en conflicte mostrant-les sense dir-les directament” amb “una bellesa lèxica i riquesa de vocabulari”. Per la seva part, Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors, encarregada de l’edició del llibre, va agrair l’aposta del consistori per la cultura en la projecció del premi.

Tardes de bar és la història de la Magda i també de la Berta, dues dones amb visions oposades de l’amor, el sexe i la família, a través de la qual es fa una anàlisi desvergonyida però punyent sobre la vida i les relacions actuals, vistes com una obra de teatre aparentment còmica.


Informa: redacció Fotos: Aj. de Mollerussa

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.