- Després de gairebé dos mesos al Centre de Fauna de Torreferrussa, recuperant-se dels signes de debilitat que presentava
Tanmateix, l’hivern 2018-2019 ha estat molt bo per a l’espècie al nord de la Península, comparat amb anys anteriors. A partir de la segona meitat d’octubre s’han detectat grups familiars d’aquest cigne a Astúries (8 exemplars en tres grups), A Coruña (16 exemplars en quatre grups) i Lugo (un exemplar aïllat).
Un cigne divagant
El cigne cantaire va ser traslladat el passat 11 de gener al Centre de Fauna de Torreferrussa, després que un particular el detectés a la via pública i avisés els Agents Rurals. Va arribar al centre amb 6,5 quilos de pes i amb signes de debilitat. Durant una setmana es va sotmetre a un tractament específic de rehidratació, desparasitació i alimentació forçada, i el 18 de gener ja va passar a una instal·lació externa amb piscina, on s’ha recuperat fins aquest dimarts, que ja ha arribat als 9,4 quilos de pes.
L’equip tècnic del Departament de Territori i Sostenibilitat sosté que el cigne detectat als carrers de Barcelona podria procedir de la via atlàntica migratòria que també han seguit els ocells detectats a Astúries i Galícia. Així, el seu comportament i l’estat del plomatge indiquen un origen natural i divagant de l’exemplar. Per tant, s’hauria desviat de la seva zona d’hivernada regular, fent un esforç fisiològic anormal en una època en què no estava preparat per a migrar. D’aquí el seu desgast muscular i de greix.
Ara, un cop alliberat, es confia que l’exemplar continuï el seu camí migratori fins a latituds més elevades, encara que si no és així, l’àrea escollida li proporcionarà aixopluc i companyia.
Informa: ACN